Gazdag "tarjaomlett"

2014-02-28

sponsored links



Igazi kényeztetõ, laktató egytálétel - egy tepsiben sütve össze húst, zöldségeket, sült krumplit, tojást...

Aki esetleg ódzkodik a sült krumplitól, cserélje le sült zellerre! Nemrég próbáltam ki, milyen ez a számomra nem túl barátságos zöldség sütve - a végeredménytõl odáig voltam!

Mintha csak krumplival dolgoznánk, vágjuk a zellert hasábokra vagy kockákra, forgassuk össze pici olajjal, majd sütõpapírral borított tepsiben 15 perc alatt készre sütjük 180 fokon, félidõben egyszer átforgatva. Õrületes :-)

De vissza a recepthez - hús és gazdag köret egy tepsiben, mellé egy könnyû kis zöldsaláta vagy savanyúság, és már lehet is enni!





Gazdag "tarjaomlett"

Elkészítési idõ: 1 óra


Hozzávalók:


  • 6 kisebb szelet csont nélküli tarja (vagy karaj, de lehet csirkemell is)
  • 40 dkg krumpli (avagy zeller)
  • 25 dkg gomba
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • 1 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só, bors
  • opcionálisan zöld fûszerek, nálam volt benne kakukkfû



A tarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevéske forró olajon mindkét oldalát percek alatt elõsütjük. Magas falú tepsibe fektetjük õket egymás mellé.

A krumplit (vagy zellert) kockákra vágjuk, és bõ olajban (vagy sütõpapíron a sütõben) pirosra sütjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Ha esetleg kapunk újhagymát, vékony karikákra vágjuk - és nyersen hagyjuk.

A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paprikát felkockázzuk.

Az elõsütött hússzeletekre simítjuk a párolt hagymát (nyers újhagymát), rá nyersen a gombát és a paprikát, a megsütött krumplit (vagy zellert).

A tojásokat felverjük a tejszínnel, mintha rántottát készítenénk, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekkel borított húsra öntjük.

180 fokon a tojás szilárdulásáig sütjük, kb. 20 percig.




Ihlet: Nõk Lapja Konyha 2013. október



Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/02/gazdag-tarjao...

sponsored links

Keres?s